Inte bara MKR mästare Micro, även vinst i klass Mini KM SKRC -2010

 

Då var klubb mästerskapet avgjort. Efter flera tuffa race med fram för allt Kevin Thor så kunde jag ta hem titeln klubbmästare i klassen Mini 2010. Tack Kevin för en bra fight, det ska bli kul att tampas med dig nästa år :-) Nu återstår det bara ett par tester inför 2011. Söndagen den 17/10 kommer vi att testa en Birel gokart från Forsman motorsport, tack Lasse för detta erbjudande!!!!!!.

 

//Linus.

 


 

 

 

MKR Vinnare i formel Micro 2010:

Linus Lundqvist

 

Då var sista deltävlingen i MKR-serien avklarad och nu skulle det också avgöras vilka slut placeringar man skulle få i hela MKR-serien. Linus hade redan kammat hem segern men bakom honom fanns det fler intressenter för 2:a och 3:e placeringarna, så dagens tävling var viktig för många.

Dom var 42 startande denna dag så det blev 2 grupper som vanligt vid träning, tidskörning och heaten. Träningarna avlöpte utan problem Linus låg i toppen tidsmässigt men tiderna blev snabbare och snabbare för varje race eftersom det regnat under natten och var från början blött på banan.

I tidskörningen blev det en lite annorlunda startuppställning när man fick ta den plats man ville på griden, jag trodde det skulle bli kaos men det fungerade bra vad jag upplevde. Linus hann ta ruta 1 så han kom iväg bra och fick bästa tid.

Så i heat 1 startade han master med teamkompisen Jakob Bälter #98 brevid sig i startruta 2. Limpan kunde kontrollera racet och kunde ta målflagg som 1:a.

I heat 2 blev han återigen då master men denna gång med Erik Nygårds #63 i startruta 2 brevid sig. Han kunde återigen hålla 1:a positionen ända in i mål.

I A-finalen sedan startade han som master med Samuel Peana #96 i ruta 2 brevid sig. Men nu ville även vädergudarna vara med och bestämma så nu stod vi återigen i valet om det skulle börja regna eller inte, lite regn kom men skulle det komma mer? Dessa beslut! Denna gång chansade vi på upptorkande, vi skulle inte göra samma misstag som i Göteborg med fastklibbade däck. Men när starten gick så kom regnet, inget skyfall men tillräckligt för att Limpan inte skulle ha något grepp i däcken. Efter något varv så kom Kevin Sjöstrand #78 och gick om Linus som inte hade något att sätta emot och även Jakob Bälter #98 svischade förbi med betydligt bättre grepp i däcken. Sedan blev det kamp mellan Kevin och Jakob resten av racet där Jacob kunde ta målflagg som 1:a och Kevin som 2:a. STORT Grattis till er killar efter snygg körning. Linus kunde glida in i mål som 3:a denna gång. Extra roligt att få se dessa 3 killar på prispallen i sista stora tävlingen för i år, dom har haft så många snygga och roliga race ihop men har inte lyckats stå alla 3 samtidigt på pallen tidigare. Kul!

I den totala MKR-serien blev då Linus 1:a, Philip Salveus 2:a endast 1 poäng före Jakob Bälter som tog en fin 3:e plats. Stort grattis allihop.

Nu visade det sig att detta blev Linus sista tävling i formel Micro, både förare och mekaniker kände nog att det är dags för nya utmaningar i nästa klass som blir formel Mini!

 

 

 

 

 

 

 


 

2010-09-12

 

Göteborgs Stora Pris

 

Nu har vi varit och kört nordens största gokart tävling som hölls i Göteborg. Tyvärr kan jag inte säga att jag är speciellt imponerad av arrangemanget runt om kring själva tävlingen allt ifrån förarsammanträdet till faciliteterna var faktiskat ganska dåligt skötta. Men som sagt det är en stor tävling det kanske är svår att fixa.

Men till tävlingen så var vi på plats redan på fredagen för lite träning på banan som är helt ny för Limpan och lite träning kan vi väl säga att det blev. Pga att det är så många klasser och förare så var det ca 2,5 timme mellan varje träningspass som var 7 minuter, men Limpan fick köra några varv och känna på banan i allafall.

Lördagen hade vi fri då det var andra klasser som körde då, b la mini klassen där vi kan gratulera Jonas Carsting till hans 3:e plats, Johanna Hulting till en 5:e plats och Oscar Myhr till en 6:e plats!

Så kom då söndagen och tävlingsdag. Dom blev endast 28 startande i micro klassen men det blev ändå 2 grupper vid träning, tidskörning och kvalheaten. Däremot uteblev då B-finalen och alla skulle få köra A-final direkt. Vi började dagen med ett träningspass á 7 minuter där gick det bra Limpan var snabbast.

Sedan var det dags för den viktiga tidskörningen, Limpan skulle starta 11 av 13 så Benny och han bestämde sig för att avvakta och köra ut sist och slippa så mycket trafik MEN nu händer det som inte får hända Linus kommer med lite för hög fart in i kurvan innan start och mål och gliiider ut i gräset och blir stående. Han hann inte ens få ett varv. Tungt.

Så i kvalheat 1 startar han som nr 13 näst längst bak. Nu gäller det att försöka köra upp sig så gott det går men det är många duktiga förare på griden. Men som vi vet så är ju Limpan stark i dessa situationer och även denna gång leverarar han och gör den ena omkörningen efter den andra och kommer i mål som 3:a, mycket starkt gjort.

I kvalheat 2 startar han då som 3:a och kommer in som 2:a vilket ger honom startruta 4 i A-finalen. Hela dagen har vi kört på torrt underlag men nu precis innan finalerna så började det stänka lite, inget skyfall men det blev blött på banan. Nu var vi där igen, skulle det komma mer regn eller inte? Vi chansade på att det skulle komma mer, tyvärr blev det inte så och med förfinaler i rotax junior och rotax max innan vår final så torkade banan upp FORT. Linus höll länge en stark 3:e placering men med 16 varv! att köra och upptorkande bana så började däcken att klibba fast och det gick saktare och saktare, till slut kunde han ta målflagg som 4:a. Jätte bra resultat när det blev som det blev, han är en riktig kämpe!

 

 


 

 

2010-09-04 

MKR-7 i Katrineholm

 

Lördagen tävling i Katrineholm bjöd på vackert men ack så kallt väder, det var väl bara ett par plus grader vid förarsammanträdet. Dom var 35 startande i Micro klassen denna dag, vilket innebar 2 grupper vid träning, tidskörning och kvalheaten. Träningarna gick bra Linus var en av de snabbaste. I tidskörningen fick han strartruta 10 och bestämde sig för att dra iväg så det blev en hel del omkörningar innan han fick ett fritt varv men det räckte till andra bästa tid tätt efter William Sjöblom #80 som var snabbare i den andra gruppen.

Heat 1 blev så att Linus startade master i sin grupp med Carl Zettervall #15 brevid sig i startruta 2. Det blev en kamp dessa två emellan hela racet och Carl drog det längsta strået och kunde ta målflaggan. 

I Heat 2 blev startuppställning den ombytta Carl och Linus emellan, Carl i master position och Linus i ruta 2. Detta race blev liknande det första men nu var det Linus som jagade Carl och tog över täten med 3 varv kvar och höll den positionen till målflagg.

I den andra gruppen så hade William Sjöblom vunnit båda sina heat så i A-finalen fick han masterpositionen med Linus brevid sig i startruta 2, i startruta 3 hittade vi Carl Zettervall och i startruta 4 Philip Salveus #1. Starten gick bra, Linus tog plats bakom William och dom blev ett gäng på 6 kartar som drog iväg och fightades. Linus tog över första platsen när dom kört 3 varv av 12. Denna position höll han till Philip Salveus på det 6:e varvet gjorde en väldigt brysk inte helt schysst omkörning av Linus, varpå Limpan nästan fick stoppsladd men kom iväg som tur var. Tyvärr innebar detta att han tappade 3 placeringar och fick nu försöka kämpa sig tillbaka, men han är ju en fighter så slutresultatet denna dag blev en 3:e placering trots allt. Bra gjort.

Stort grattis till Wille Sjöblom till sin 2:a placering den var du väl värd!

 

 

 


 

 

2010-08-28/29

Juniorfestivalen Jönköping 2010

 

Nu har vi varit och kört Sveriges största juniortävling i gokart som gick av stapeln på Axamo ring i Jönköping. Som sig bör så bjöds vi på ett milt sagt varierande väder, men detta har jag förstått är klassiskt på Juniorfestivalen, så det var sol, regn, sol, regn osv. Mekanikerna fick jobba denna helg kan jag lova!

Vi var på plats redan på fredagen för att hinna köra några varv på banan innan tävlingen som startade på lördagen med tidskörning och 4 heat för att sedan fortsätta på söndagen med förfinaler och finaler.

Startfältet bestod av 34 förare så det blev 3 grupper i tidskörningen men eftersom vädret var som det var så blev det tidsskillnader mellan grupperna så det beslutades att det skulle saxas med startpositionerna i heaten, jag skall erkänna att jag inte har riktigt koll på hur saxningen går till men Linus hade 3:e bästa tid i sin grupp och fick starta 4:a i heat 1, 3:a i heat 2, 3:a i heat 3 och slutligen 3:a i heat 4. I denna tävling är tidskörningen extra viktig eftersom du får med dig den positionen i alla heat.

Lördag:

Heat 1 avlöpte så att i första kurvan efter start och mål så var det många viljor och trångt så det blev tumult varpå Linus och  Sackarias Ohlsson #66 blev stående. Tråkigt. Det blev en 12:plats i det heatet.

Heat 2 startade han i ruta 3 bakom team kompisen Jakob Bälter #98, innerspår mycket bättre. Jakob gjorde en bra start och Linus hängde på, sedan skapade dom två sig en lucka ner till de andra innan de började göra upp vem som skulle bli 1:a resp. 2:a. Denna gång var det Limpan som kunde ta målflagg före Jakob.

Heat 3 och 4 blev liknande heat 2, Jakob och Linus tog täten och såg till att dom hade en lucka ner till resten av fältet innan dom började fightas om placeringarna. Men som dessa två killar körde i regnet, helt otroligt att kunna ligga och köra så tight med den spray som blir efter bilarna! Jag är så imponerad. Nu blev utgången till Linus fördel i dessa bägge heat. Så resultatet blev efter dagens alla heat en 12:e placering och tre 1:a placeringar. Nu räknas det poäng på placeringarna sedan får man veta var man startar i finalerna. Linus kom direkt till förfinalen på söndagen där han fick startruta 4, ytterspår.......

Söndag:

Dagen började med en warm up (träning) på 5 min och karten kändes så där så Benny gjorde en liten justering på bensin tillförseln och Linus hann bara ett varv efter detta men tyckte det kändes bättre. Så var det dax för förfinal, här har man alltså möjlighet att köra upp sig inför finalen. Den placering du kommer in på i förfinalen är den du får i finalen. Linus startade alltså i ruta 4, ytterspår vilket vi inte hade så bra erfarenhet av i första kurvan men det är bara att gilla läget. 12 varv skulle köras så vi pratade om att allt inte behöver hända i första kurvan. Lungt och fint. Han kom iväg bra, får sig en liten tryckare i den beryktade första kurvan men fixade det och kom ut som 4:a och håller den positionen ett antal varv men sen händer något, karten tappar kraft han tappar placering efter placering men kämpar så gott han kan och kommer i mål som 8:a. Besvikelsen är total. När Benny kollar karten så visar det sig att justeringen som vi gjorde efter träningen var fel, karten fick ingen bensin. Nu är det lunch uppehåll och peppning som gäller, och där är det här killgänget bestående av Jakob, Oskar och Emil Myhr så coola dom sitter i husvagnen och spelar nintendo tillsamans och slappar. Och vare sig det gått bra eller mindre bra så finns dom där för varandra. Kul att se.

Nu är det final dax. Karten är redo, Benny har ägnat lunchen åt att se till att den skall gå som den ska. Föraren är taggad, här skall jagas. Starten är flyttad en halvtimme pga rödflagg i ett mini heat så vi hänger lite i depån och väntar DÅ kommer regnet, vi har klarat oss tidigare under dagen så allt är inställt för torrt underlag. Tjoho nu blir det full fart i depån det skall bytas däck, visir på hjälmen, regnkläder skall på osv. Tack till Fredrik Carsting och Bosse Hanner för hjälpen. När vi rullar ut på startgriden så är alltså karten inte optimalt inställd för regn men det är ju lika för alla. När starten så går så regnar det rejält. Hela gänget kommer in i första kurvan och Linus tar ut kurvan så bra att han kommer in bakom team kompisen Jakob på en 6:e plats. Nu är det fart i karten och en revansch sugen Limpan vi ser. Jakob är snabb och svår att komma om men till slut så lyckas Limpan och nu har han 4 kartar framför sig som han tar upp jakten på. Han plockar dom en efter en och med 4 varv kvar så är han i ledning och kan till och med få en liten lucka med till Jesper Sandström #14 och Ludvig Delvret # 2 som slåss där bakom om 2:a och 3:e placeringarna. Efter 10 varv så kan han så äntligen ta målflagg som segrare i klassen formel micro i Juniorfestivalen 2010! Stort Grattis Limpan, du är fantastisk! Grattis också till Jakob Bälter som tog hem 4 placeringen, jätte bra kört av er bägge två hela helgen. Ni äger!

 

Film klipp från Micro A-final kan ni se här.  Filmat av vår suveräna Bo Hanner, tack ännu än gång.

 

 


 

 

 

2010-08-21

 

MKR-6 Örebro

 

Startfältet inför den 6:e deltävlingen i MKR-serien var enormt stort 55 startande i Micro! Väldigt kul. Det innebar att det blev 3 grupper vid träning, tidskörning, heaten och A, B, C och D-finaler.

 

För Linus gick träningarna bra, han var inte helt nöjd med farten men låg ändå i topp tidsmässigt. Efter lite justerande av Benny så var det dax för tidskörning han fick startruta 12, kanske inte den bästa men han har ju en förmåga att få till det och på något sätt fick han till det även denna gång. Snabbaste tiden av alla vilket gav honom en masterposition i första heatet där han startade med klubbkompisen Samuel Peana #96 brevid sig i startruta 2. Linus tog täten men Samuel hängde på och försökte utmana men Linus kunde hålla undan och kunde ta målflagg som 1:a.

I Heat 2 blev Linus återigen master med Samuel brevid sig i startruta 2. Här tar Linus ledningen direkt och blir segrare även i detta heat och med två segrar och snabbaste tiden på tidskörningen så garanterade det honom master positionen i A-finalen!.

I A-finalen startar då Linus som master med Filip Cerval # 86 i startruta 2, William Sjöblom #80 i startruta 3 och Carl Zettervall  #15 i startruta 4. Linus gjorde en bra start och fick en liten lucka ner till de andra där William, Filip, Kevin Sjöstrand #78 och Jakob Bälter #98 slogs om positionerna närmast bakom honom. Men som vi har sett ett antal gånger så utnyttjar Linus läget när de andra försöker köra om varandra där bakom, då kör han sitt race och drar ifrån så resultatet blev att han kunde ta målflagg med god marginal ner till tvåan Philip Salveus #1 och trean Jakob Bälter.

 

I och med denna vinst så har vi faktiskt en MKR vinnare i klassen Micro 2010: Linus Lundqvist!

 

Film klipp från A-finalen micro filmat av Bo Hanner finns att titta på här. och A-finalen i mini finns här.

 

 


 

2010-08-14

 

 

FM deltävling 3 i Rättvik & FM deltävling 4 i Borlänge.

 

Hastigt och lustigt bestämde vi oss för att återigen hälsa på våra vänner i dalarna och köra FM deltävling i Rättvik på lördagen och Borlänge på söndagen. Mycket trevliga tävlingar och framför allt trevligt sällskap.

 

Både lördagens och söndagens tävlingar var lottade och då har vi ju 3 kvalheat där alla får en startruta långt fram, en i mitten och en långt bak. Sedan är det bara att försöka placera sig så bra som möjligt i heaten för att få en bra start placering i finalen.

Lördagens tävling i Rättvik gick över förväntan. Limpan var i högform och karten gick som ett skott, det blev full pott, han vann alla heaten och finalen! Jakob Bälter kom 2:a och Wille Sjöblom 3:a grattis till er båda.

Söndagen tävling gick av stapelt i Borlänge, en helt annan sorts bana än Rättviks banan. Rättvik är en lång bana med raksträckor och backar medans Borlänge har mer kurvor och knixar, inte lika mycket plats för omkörningar. Detta märktes också i micro heat 1 då vi hade 2 otäcka incidenter varpå det blev rödflagg på banan.

För Limpan så var södagens tävling helt olik lördagen då han märker när träning 2 skall avslutas och han skall köra in i depå att han inte har några bromsar! Inte en rolig upplevelse. Som tur är så är han ju snabbtänkt och rutinerad så han undviker alla andra kartar, kartvagnar, människor och kan stanna i gruset mellan griden och depån. Problem: luft i bromssystemet. OK träning 3 går bra. Då är det dax för heat 1 och som sagt blev det struligt redan på första varvet då  2 kartar krokar ihop, varpå en av dom voltar, ser riktigt otäckt ut det blir rödflagg. Som tur är så blir ingen skadad och kartarna är ok så det blir omstart med samtliga startande. Närså starten gått och dom är inne på första varvet så går Limpans gasvajer av! Det är bara att köra åt sidan och titta på dom andra och nu krokar 2 kartar ihop igen och det blir till slut även nu rödflagg. Efter överläggningar så bestäms det att heatet skall köras om från varv 3 detta hjälper tyvärr inte Limpan som ju blev stående redan på första varvet. Så det blev en 17:e plats i 1 heatet, tungt. Men men det är bara att ta nya tag. I heat 2 har Limpan startruta 11 och kör som han har eld i baken och kan ta målflagg som segrare. Heat 3 startar han som master och tar hem det heatet oxå. I finalen så placerar det honom i startruta 5. Helt ok efter allt strul. Han tappar lite i starten men kommer tillbaka och kommer i mål som vinnare. Starkt jobbat efter en mycket strulig race dag. Grattis oxå till Wille och Jakob som kom 2 resp. 3 denna dag.

 

 


 

2010-08-04

Gävlepokalen och FM deltävling 2.

Linus gjorde ett inhopp i klassen formel Mini under Gävlepokalen och FM deltävling 2 denna helg. Detta var bara en rolig grej att göra för att få lite omväxling från klassen Micro som Linus kommer att fortsätta med under året.

Målet med helgen var att placera sig bland dom 10 första under helgens tävlingar. Det blev till slut 2st 7 de platser denna helg vilket vi är mycket nöjda med.

Team kompisen Jakob tog nästa storslam denna helg i klassen Micro. 1:a i Gävlepokalen, 2:a i FM deltävlingen, imponerande får man säga. Stort grattis!!!!!!!.

För att se hur det gick i helgen kolla gärna på racen nedan.

Mini kval 1 Gävlepokalen

Mini kval 2 Gävlepokalen

Mini kval 3 Gävlepokalen

Mini Final Gävlepokalen

MIni kval 1 FM 2

Mini kval 2 FM2

Mini kval 3 FM2

Mini Final FM 2

Tack Bosse för att du tar dig tid och filmar vid tävlingarna!

För att se filmer från Micro och Yamaha racen gå in på http://www.youtube.com/user/MrBJHR#p/u klicka på visa alla till höger på sidan.

 

 

 

 


 

2010-07-13

MKR-5 Rasbo och Semesterracet i Kalmar.

Vill ni se hur det gick på Semesterracet kolla på filmklippen från Dag 1 och dag 2.

 

Micro kval 1.

Micro kval 2.

Micro A-Final

Micro kval 1 dag 2

Micro kval 2 dag 2

Micro A-final dag 2

 

 

 

 

 

2010-06-19 

MKR-4 Västerås

 

Fjärde deltävlingen i MKR serien gick av stapeln i Västerås på Hälla Ring. Vi åkte ner på fredagen så vi var på plats lördag morgon. Vädret är ju alltid en intressant faktor när det är tävling och under veckan hade prognoserna gått från regn till sol till regn osv. så det kunde bli vad som helst. Som alltid på MKR tävlingarna så var startfältet i micro stort, 45 startande. Det blev alltså 2 grupper vid träning, tidskörning och kval.

De två träningspassen gick bra Limpan låg bland de snabbaste. Efter lite finjusteringar så var det dags för tidkörning. Här slog han till och på näst sista varvet så fick han snabbaste tiden bara 3 hundradelar från banrekordet! Vädret verkande också som det hade bestämt sig det skulle vara uppehåll, tack tack.

I kvalheat 1 startade Linus master i grupp 1 med Elin Lindroth #2 i startruta 2 brevid sig, hemmaföraren Philip Salveus #1 bakom sig i startruta 3 och Jacob Bälter i 4:e startruta. Linus och Philip tar täten och skapar en liten lucka ner till de andra sedan blir det den ena omkörningen efter den andra dessa två emellan. På sista varvet så leder Philip men Linus ger sig inte utan överraskar Philip och går på innern i näst sista kurvan och kan ta hem segern (se film från kvalheat 1)

Andra kvalheatet blev även det med Linus som master men då med Philip Salveus #1 brevid sig i startruta 2, Jakob Bälter #98 i startruta 3 och Isac Blomqvist #64 i 4:e startruta. Även i detta heat tog Linus och Philip täten men får med sig Jakob och Isac som vill vara med och fightas om topp placeringarna. Det blev många och snygga omkörningar under racet och det är inte fören på sista varvet, näst sista kurvan igen, som det avgörs vem som tar 2:a, 3:e och 4:e placeringarna. Philip leder sista varvet och kan ta hem segern men Linus dyker på innern om Jakob i näst sista kurvan och Nils Runnegård hänger på så resultatet blev Linus på en 2:a plats, Nils Runnegård på en 3:e plats och Jacob på en 4:e plats (se film från kvalheat 2)

Eftersom det var olika segrare i den andra gruppens kvalheat också så var det spännande att se hur startuppställningen skulle bli i A-finalen. Linus blev master med Philip Salveus #1 brevid sig i startruta 2, Kevin Sjöstrand #78 i startruta 3 och Isac Blomqvist #64 i startruta 4. Linus fick en bra start och kunde skapa en lucka ner till Kevin och Philip närmast bakom sig. Med 8 varv kvar att köra har Philip tagit sig om Kevin och kör ikapp Linus och ligger som en skugga tills han får en chans att kör om. Limpan hänger på och nu är det han som ligger som en skugga och väntar på ett omkörningsläge men nu har även Kevin kommit ikapp och ger sig in i leken. Med 4 varv kvar att köra så ligger dom så jämt, Philip i täten sedan Linus och Kevin. Allt avgörs i sista kurvan innan målrakan, Linus får en perfekt utgång ut ur kurvan och kan köra om Philip. Resultatet blir alltså Linus 1:a, Philip 2:a Kevin 3:a. Stort grattis till allihop. Mycket bra och spännande körning bjöd ni på (se Micro A-final)

 

Bonus material:

Micro Kval 1 Gr 2

Micro Kval 2 Gr 2

Mini Kval 2 Gr 1

Mini A Final

 

 


2010-06-06

Karting Cup 2 i Örebro

 

Vi fick en strålande helg i Örebro, sol och varmt vilket var trevligt efter ett antal kalla och regniga tävlingar. Lördagen var det träning fram till kl 13.00 då många av oss drog till äventyrsbadet Gustavsvik och badade hela eftermiddagen för att sedan åka till banan och grilla på kvällen, mycket trevligt!

Tävlingsdagen började med 3 träningspass, även i denna tävling var dom många i micro klassen, 34 st, så det blev 2 grupper. För oss började det med lite strul, Linus kom in efter första träningen och var inte nöjd. Karten gick inte som den skulle, så nu gällde det för Benny att försöka lista ut varför.... och det visade sig att det var förgasaren och med det fixat så rullade det på bra.

På denna tävling så skulle det bli lottad startplacering i de 3 heaten, i och med det så visste vi att det skulle bli en tävling med många omkörningar och Limpan var taggad! Startpositionerna för Linus blev ruta 4 i heat 1, ruta 4 i heat 2(se film från heat 2) och slutligen ruta 10 i heat 3(se film från heat 3).

Det gick över förväntan och han tog hem segern i alla heaten! Likadant hade Kevin Sjöstrand #78 gjort i den andra gruppen så i A-finalen(se film från Micro A-Final) så startade Linus som master med Kevin brevid sig i startruta 2. Bakom sig hade dom i startruta 3 Philip Salveus #1 och startruta 4 Jakob Bälter #8. Sin vana trogen tog Linus täten vid starten och fick en liten lucka som sedan kunde växa sig större när klungan bakom honom bestående av Philip Salveus, Kevin Sjöstrand, Jakob Bälter och Samuel Peana #196 fightades om placeringarna. Efter 10 varv kunde Linus ta målflagg med god marginal ner till resten av gänget. Som tvåa fick vi efter tuff racing i tätklungan Philip Salveus, trea blev Kevin Sjöstrand, fyra Jakob Bälter och femma Samuel Peana.

 

En riktig överraskning bjöd sedan SMK Örebro oss på när Marcus Ericsson, som till vardags kör GP2 och även testkört för F1 förra året, var prisutdelare! Vilken avslutning på dagen.

 

 

Avslutningsvis vill vi säga STORT GRATTIS till Johanna Hulting och hennes första pallplats i Mini (2:a)! Hurra Hurra. Grattis oxå till Oscar Myhr och hans vinst i Mini klassen. Se film Mini A-Final

Tack Bosse för hjälpen med att filma.

 

Bilder från Karting Cup finns i Bildgalleriet.

Filmklippen från Karting Cup är filmade av Bo Hanner.

 

 

 


 

 

2010-05-29 

 

MKR-3 i Borlänge

 

Dalarna envisas med att busa med oss när det gäller vädret, även denna gång regnade det på natten så träning 1 blev att köra på regndäck. Det var lite spännande att se hur Limpan skulle handera denna bana vi har ju inte varit här och tränat något pga av avståndet och det är en väldigt teknisk och trixig bana. Men det såg bra ut han var snabbast på träning 1 och näst snabbast på träning 2 efter team kompisen Jakob Bälter #98.

Sedan var det dags för tidkörning, det blev startruta 6. Efter ett par varv kunde han komma fri och köra sitt race som resulterade i snabbaste tiden tätt följd av Jakob i andra gruppen bara 2 tiondelar efter, helt sjukt vá duktiga killarna har blivit! Så det blev återigen 2 master killar i tältet.

Heat 1 för grupp 1 startade Limpan då som master med Erik Nygårds #63 i startruta 2 brevid sig. Linus fick en bra start och kunde få en lucka ner till Erik och ta hem segern.

Heat2 för grupp 2 startade Linus igen som master med Erik Nygårds #63 på sin vänstra sida men denna gång hängde Erik på Limpan och det blev en bra fight mellan dom om första och andra platsen där Erik gick som segrare denna gång och kunde ta målflaggan.

I A-finalen så hade vi Jakob Bälter #98 som  master eftersom han vunnit båda sina kvalheat och Linus i startruta 2 brevid honom. Hua så spännande. Efter ett extra varv för att samla ihop fältet så gick starten. Linus fick en bra start och kunde gå in och lägga sig bakom Jakob och när tillfälle gavs så smet han om och lyckades få en liten lucka ner till Jakob, Erik Nygårds # 63 och Felicia Lindberg #99 men Jakob kom loss och började jakten på Linus och med 1 varv kvar så smet Jacob förbi på mål och startrakan. Nu hade även Felicia och Erik kommit ikapp och med inte många chanser på sig så satsade Linus för att försöka ta sig tillbaka till första plats men bromsar på sig lite och får sladd och hamnar mitt bland Erik och Felicia. Han får dock en bättre utgång ur sista kurvan och kan gå över mållinjen som 2:a efter Jacob med någon halvmeter tillgodo på Felicia som blir 3:a tätt följd av Erik som blir 4:a. Grattis till allihop ni var jätte duktiga och ett x-tra grattis till Jakob för din första MKR seger. Ni bjuder på rolig och bra körning även om vi som står och tittar blir så nervösa så vi inte kan stå still :-)

 

Bilder från Borlänge finns i Bildgalleriet.

 

 

 


 

 

2010-05-15  

 

MKR-2 i Mora

 

Nu har vi varit hos våra vänner i Mora och kört 2:a deltävlingen av 8 i MKR serien.

 

Vi började dagen med 2 träningspass i regn, det var problem med trandspondersystemet så vi fick inga tider men det såg bra ut. Även i denna tävling var dom många startande, 32 st, så det blev 2 grupper på träning, tidskörning och i kvalen.

 

Tidskörningen avverkandes också i regn, Limpan fick startruta 12 i grupp 2. Det kan ju vara lite lurigt att hamna så långt bak i startfältet, men han fixade det galant, backade av och lämnade en lucka sen var det bara att gasa. Det resulterade i bästa tiden, men team kompisen Jakob Bälter #98 var bara 7 hundradelar ifrån så det blev 2 master killar i samma tält!

 

I kvalheat 1( klicka för att se filmklipp) för grupp 1 startade Linus som master med klubb kompisen Samuel Peana #96 brevid sig i startruta 2. Linus fick en bra start och kunde ta ledningen direkt och höll den in i mål.

 

Kvalheat 2 för grupp 1 blev också med Linus som master. Men nu vill vädret spela oss ett spratt. Hela helgen har det ju regnat och varit blött på banan men nu spricker det upp och blir strålande sol och VARMT så nu måste belsutet tas, är det slicks eller regndäck som skall sitta på karten när den rullas ut på griden? Det blev slicks och det gick bra, Linus fick en bra start och kunde gå i mål som 1:a.

 

Så är det dags för A-final. Nu är spänningen stor. Jakob Bälter har också lyckats bra i sina 2 kvalheat så vi har Linus som master och Jakob i startruta 2 brevid. Kan det bli bättre, vilka killar! Starten går efter ett extra varv för att samla ihop startfältet, och Linus får även här en bra start och tar täten direkt. Bakom honom är det desto tuffare, det är en klunga på 5 kartar som slåss om placeringarna. Linus håller sin ledning till målflagg och tar sin 4:e raka seger! Och som 2:a kommer Jakob som gör ett kanon race efter att ha tappat ett par placeringar vid starten. Grattis Jakob!! Philip Salveus #1 tar 3:e placeringen.

 

Stort tack till Per Bälter och hela Mora gänget för en bra arrangerad tävling och för att ni är så rackarns trevliga allihop! Ni har en fin anläggning och en rolig bana som vi gärna återkommer till.

 

Bilder från tävlingen finns nu i Bildgalleriet.

Inom kort kommer det finnas filmklipp från kvalheat 1 & 2 grupp 1 i Micro och A-final i Micro.

 

 


 

 

 

2010-05-14 

Träning i Mora

 

Nu är torsdagens träning här i Mora avklarad. Tyvärr visade väl inte Mora upp sig från sin bästa sida utan vi hade en dag i regn, regn och lite mera regn. Träningsmässigt så började vi dagen med att kedjan hoppade och den slutade med att ett bakdäck flög av och har försvunnit från jordens yta.... Många har letat och fastnat i leran :-) Annars gick det bra, Limpan var en tiondel från team kompisen Jakob som var snabbast igår.

 

 


 

2010-05-11 

Tredje raka segern för Limpan!!!!

 

Så var det utrett, INGEN av de cylindrar som blev skickade för vidare teknisk kontroll var felaktiga. Alla är helt OK. Mätmetoden på tävlingen var undermålig. Förhoppningsvis så kommer kontrollerna utföras med rätt mätmetoder i framtiden.

 


 

2010-05-08  

MKR deltävling 1 i Enköping.

 

Säsongens första MKR tävling gick av stapeln i Enköping med 41 startande. Det innebar att det blev 2 grupper vid träningar, tidskörning och kval med en A och B-final.

Linus startade dagen med 2 träningspass där han var snabbast i sin grupp för att sedan köra tidskörning där han fick startruta 6. Han lyckades även här få till bästa tiden med en tiondel ner till klubb kompisen # 96 Samuel Peana.

Så i kval heat 1 startade han som master i grupp 1 med #1 Philip Salveus i startruta 2 brevid sig. Linus och Philip skapade en liten lucka ned till resten av fältet och det blev ett spännande race dom emellan med många snygga omkörningar. Men till slut blev det Linus som tog hem segern.

Kval heat 2 startade Linus åter som master i grupp 1, också nu hade han #1 Philip Salveus på sin vänstra sida. Kval heat 2 blev liknande kval heat 1 med många spännande och snygga omkörningar men även här var det Linus som lyckades ta hem segern. (Filmklipp från kval heat 2 finns här: http://www.youtube.com/watch?v=OXvaxd2BxWU ) Vill ge Philip en eloge för schysst och bra körning under kvalen, tråkigt att det strulade till sig i finalen.

Nu så var det ju äntligen dags för finalerna och då kom regnet! Så i B-finalen kom endast 6 förare i mål och av dom gick 5 vidare till A-final.

I A-finalen blev dom 30 startande med Linus som master och #96 Samuel Peana i startruta 2, han hade också vunnit båda kvalheaten i grupp 2. Nu är ju förutsättningarna helt annorlunda mot tidigare under dagen med en blöt och uppenbarligen väldigt hal bana speciellt in i första kurvan. Linus fick en bra start och kunde köra sitt race och skaffade sig en lucka ned till #78 Kevin Sjöstrand och #96 Samuel Peana som kampades om andra och tredjeplatsen. Linus kunde så efter 8 varv ta målflaggan, tredje raka segern! (Filmklipp från A-finalen finns här:http://www.youtube.com/watch?v=kXal2bXIsDM)

Nu börjar strulet. Den tekniska kontrollen vill ha in de 15 första kartarna, alla är inte medvetna om detta så en del har redan åkt därifrån, en del får ok men tekniska kontrollen vet ej att han godkännt dom.... Sedan skall det mätas cylindrar och av 15 så blir 4 st med nöd och näppe godkännda resten plomberas för vidare teknisk kontroll, Linus cylinder är en av dom. Det hör till saken att vi har alltid tyckt att det är bra att tävlingarna genomför noggranna tekniska kontroller av motorerna men kontrollerna ska vara relevanta för att få fram medvetet fusk. Så nu får vi bara vänta och se vad vidare teknisk kontroll utmynnar i. Tråkigt för alla inblandade speciellt för barnen som inte vet vad dom ska tro och inte fick någon prisutdelning!

Tack så jätte mycket Bosse för hjälpen att filma kval 2 och A-finalen!

Och grattis till Johanna Hulting för bra körning trots motgångar under tidskörning och final, du é på G.....

Grattis oxå till Moa "Mona" Dahlman för sin andra raka seger i Mini.

 

Bilder från MKR-1 finns i Bildgalleriet.

 


2010-04-24  

 

     

     Årets andra vinst för Linus!!

 

 

 

 

Årets andra tävling för oss blev Chicken Race på Rörken Ring i Rasbo. Dagen bjöd oss på strålande sol även om det inte var någon värme i luften.

Vi började med 3 träningspass där Linus var andra snabbast under första träningen och hade snabbaste tiden i andra träningen sedan lade transpondersystemet av så tredje träningen fick ingen någon tid.

Efter detta var det dax för tidskörning, Limpan fick startruta 11 av 25 mitt i smeten med andra ord men han fixade det med bravur och fick snabbaste tiden och var bara en tiondel från att slå banrekordet!

I och med detta så fick han starta master i första kvalheatet av två. Efter lite strul på mastervarvet, 5 kartar krokade ihop så det blev rödflagg och omstart så kunde då racet börja och Limpan skaffade sig snabbt en lucka ner till #33 Hjalmar Sjölin och #1 Philip Salveus och kunde vinna heatet med 10 sek.

Andra kvalheatet blev liknande som det första men utan strulet i starten. Limpan tog hem segern med 9 sekunder ner till #1 Philip Salveus och #75 Wiggo L Lindberg.

Sedan var det final dax och Limpan startade master även här och tog ledningen direkt och höll den ända till målflagg med 8 sek tillgodo till tvåan #1 Philip Salveus. Efter detta fick karten stå i parc fermé för en grundlig genomgång av motorn, men allt var ju i sin ordning. Så summa sumarum en härlig racing lördag med en enormt snabb förare och kart!

Grattis oxå till Moa Dahlman som körde sitt första race i Mini och tog hem segern på ett väldigt övertygande sätt :-)

Bilder från Chicken Race finns nu i Bildgalleri.

 


 

2010-04-03 

Vinnare i Micro, Klippan Cup 2010: Linus Lundqvist!

 

Dagen började med 2 träningspass och sedan var det dax för tidskörning. Där fick han 13:e startruta, inte det bästa kanske men efter lite strul med trafik på banan fick han en lucka och kunde få till andra bästa tid.

Så vid första kvalheatet startade han i startruta 2, bredvid sig hade han Klara Andersson #21 som visade sig vara en värdig motståndare. Vid starten tappade han en plats och kom ut som 3:a efter #21 och #199 men tog sedan ikapp och lyckades komma om bägge två och slutade 1:a.

I och med det så fick han starta master i andra kvalheatet och där lyckades han hålla den platsen hela racet.

I finalen startade han då också som master men det blev ett tufft race med både #21 och #199 som låg och skuggade och ville komma om och på 5:e varvet av 12, så lyckades dom bägge. Då var det lite tungt. Men man skall inte ge sig och Linus tog upp jakten och med två varv kvar att köra så kom läget och han tog bägge i en kurva, mycket fräck omkörning!

 

Fler bilder från Klippan finns i bildgalleriet.

 

2010-04-02

Andra dagen här i Klippan har varit  jätte bra. Uppehåll, delvis sol och en snabb förare på banan!

 

2010-04-01 

Nu är första träningsdagen avklarad här i Klippan. Allt gick alldeles utmärkt, både förare och kart gick som ett spjut. Vädret har varit varierande som vanligt.... så det blev körning på både torrt och vått underlag!