Nu när detta fantastiska år går mot sitt slut så vill vi tacka alla som varit med på denna resa

och även passa på att önska

 

God Jul och Gott Nytt År

 

 


 

 

 

 

En resumé av racingåret 2016 från en av våra huvudsponsorer, Agilakontrakt.se.

Tack för allt ert stöd, det har varit så kul att ha er med i vårt Agila racingteam.

 

http://agilakontrakt.se/vart-agila-racingteam-vann-masterskapet/

 

 


 

 

 

 

En mästerlig avslutning på en helt otrolig säsong!

 

Linus tog återigen storslam, pole position, vinst och snabbaste varvtid i bägge racen. Det blev en avslutning värdigt en mästare!

Det är svårt att sammanfatta en sådan här säsong, det har varit blod, svett och skratt. Det har varit fantastiskt roligt att se Emmas framsteg i sin rookie säsong. Med den utvecklingskurvan kommer hon rada upp pallplatserna nästa år!

Linus säsong blev ju helt galen, han var först över mållinjen i 12 utav 14 race med 319 poäng av maximalt 378 i mästerskapet med en marginal på 105 poäng ner till andraplatsen. Helt outstanding!

Men alla dessa framgångar hade aldrig varit möjliga utan vårt super team bestående av Benny Hanner, Bo Hanner, Michael Norbäck och My Lind, otroligt envisa, lite galna men helt fantastiska människor! Tack även till Andreas Seger, Jesper Sjöberg och Victor Hjalmarsson som gjort inhopp som mekaniker i teamet.

Stort tack till våra samarbetspartner som gjort denna säsong möjlig.

Närmast på kalendern står nu testkörning av nya STCC TCR-bilen och Porsche 911 GT3 den 11 oktober på Gelleråsen. Efter det tar vi (kanske) en vinter paus och ser med spänning fram emot nästa år. 

 

 


 

 

 

 

Trefaldig mästare 2016!

Efter säsongens tuffaste race i Alastaro Finland så stog det klart, Linus säkrade alla tre mästerskaps titlarna. Han kan nu titulera sig Mästare i Formula STCC Nordic, North European Champion (NEZ) och guld i Junior-SM.

Vi började helgen med ett antal test under fredagen som blev både på blött och torrt.Tyvärr gjorde vi en liten missbedömning innan kvalet som gjorde att för Linus del blev det P2 i bägge lördagens race.

Race 1 blev en het historia mellan Juuso Puhakka och Linus. Båda gör en bra start, Linus kommer ut som 2:a och det blir en tuff kamp om placeringarna vilket tillslut resulterade i att Juuso vänder Linus som blir stående. Han kommer upp på banan igen men är tvär sist långt efter de andra. Nu får Linus verkligen visa vad han går för, han plockar förare efter förare och kör 1,2 sekunder snabbare än de andra. Efter 7 varv är återigen uppe i växellådan på Juuso. Nu gäller det bara att få till en omkörning vilket inte blev lätt då Juuso var över hela banan men till slut lyckas Linus och kan ta målflagg som vinnare. Tyvärr anser domarna att Juuso och Linus kört väl tufft mot varandra så bägge får 20 sekunders tidstillägg, vilket för Linus del innebar en nedflyttning till en 3:e plats i Race 1.

Race 2 blev ett minst lika tufft race. Även här kom Linus ut bakom Juuso i starten och försökte varv på varv att ta sig om men finländaren var överallt, vilket reulterade i att Linus framvinge fick sig en ordentlig smäll och delar flög av. Under samma varv missade en av förarna bakom Linus bromspunkten av misstag och körde upp på Linus vänstra bakdäck och formligen flög över Linus bil och landade i sandfollan. Helt galet! Men trots detta höll bilen och Linus kunde fortsätta köra snabbt och till slut ta sig förbi Juuso och ta målfragg som vinnare, denna gång utan något tidstillägg.

Denna helg gick allt vår väg, det kunde lika gärna ha blivit en total katastrof helg men nu blev det en total succé istället och det är precis som Linus själv uttryckte det "Det här var bland det värsta och bästa jag varit med om i min racing karriär så här långt" 

Emma kämpade på men hade otur när grenrören gick av i race 1 och hon var tvungen att bryta. I race 2 fanns inte riktigt samma speed som på morgonens warm-up, det blev ändå en bra 5:e plats.

Säsongen är ju inte riktigt slut utan det är ju trots allt 2 race kvar. 23-24 september åker vi till Knutstorp för säsongsavslutning och då ska vi bara njuta och ha riktigt kul. Vem vet vi kanske avslutar säsongen som vi började, med båda våra förare på pallen!

 

 


 

 

 

Nya framgångar på Gelleråsen!

 

Det blev ytterligare en dubbelseger och en ordentligt utökad mästerskapsledning för Linus på Gelleråsen när Kanonloppet gick av stapeln nu i helgen. Emma tog en 5:e och en 6:e plats med fina omkörningar i bägge heaten.

Tävlingen började redan på fredagen med 2 testpass där vi testade massor av olika inställningar så tidsmässigt var vi inte med där men till kvalet var vi klara och väderförutsättningarna hade också ändrats, från torrt på testpassen till regn på kvalet. Men vad gör det, Linus tog pole position i bägge racen och för Emma blev det P8 efter bra körning i regnet.

Vi hade sedan race 1 på lördagen och race 2 på söndagen och bägge gick på torrt underlag. Linus förvaltade sina pole positions bra och släppte aldrig ifrån sig ledningen, Emma fick en lite tuffare resa men gjorde snygga omkörningar i bägge racen.

Närmast åker vi över till Finland för att köra race 11 och 12 på Alastaro Circuit den 26-27 augusti. Kan bli intressant då detta är en helt ny bana för oss.

 


 

Västkustloppet, Falkenberg

 

Det blev en lyckad helg här i Falkenberg. För Linus del blev slutresultatet P1 och P2 i de två racen och för Emma blev det P4 och P6.

Efter en ganska stökig början av tävlingshelgen med motorbytet för Emma och funderingar kring setupen på Linus bil så löste sig allt fram till racedagen.

Vi lämnar Falkenberg med en utökad mästerskapsledning för Linus del och en massa nyttiga lärdomar som vi kommer tar med oss till de resterande racen. Ett extra tack till hela teamet som verkligen kämpat med att få till allt denna helg.

Nu gör vi ett litet sommar uppehåll och kommer tillbaka 13-14 augusti för race 9 och 10 på Gelleråsen/Karlskoga.

  


 

 

 

Storslam för Linus på Anderstorp!

 

Denna gång gick allt enligt planerna och det blev storslam för Linus under helgens tävling på den klassiska motorbanan Anderstorp Raceway. Linus hade redan från början en grymt positiv inställning till denna helg och var revanschsugen efter uteslutningen i race 2 på Mantorp. Siktet var inställt på att upprepa bedriften med 2 segrar. ”Banan här på Anderstorp är min favorit och jag hade en super bra känsla inför racen, bilen kändes underbar att köra” säger Linus själv och vill även tacka teamet som fått till bilen så perfekt.

Linus dominans började redan på lördagens test då han var 1,3 sek! före den näst snabbaste föraren. I kvalet valde Linus och teamet att endast köra 8 varv då detta räckte till de två snabbaste varvtiderna som gav honom pole position i söndagens bägge race, här toppade även Linus det hela med att slå banrekordet här på Anderstorp med 6 hundradelar!

Söndagens båda race blev väldigt lika och helt odramatiska för Linus del, han gjorde återigen två suveräna starter och tog ledningen och drygade ut den tills han kunde ta målflagg som segrare.

Så helgens resultat, dubbla pole position, dubbla vinster, snabbaste varvtid i bägge racen och banrekord. Ja vad ska man säga, det kan faktiskt inte bli bättre än så här. Helt fantastiskt!!!

Emma gör hela tiden framsteg både körtekniskt och fartmässigt så det som behövs nu är att köra, köra och återigen köra. Emma kvalade P8 och i det första racet här på Anderstorp tog hon en position och slutade P7 med bra speed, i andra racet blev det P9 pga lite tekniska problem.

 

Nu kommer vi njuta ett tag för att sedan ladda om till race 7 och 8 på Falkenberg den 9-10 juli.

 

    

 


 

 

 

Linus regerade på Mantorp Park!

 

Det blev en kanon tävling för Linus på Mantorp Park. Pole position i bägge racen (formelbilskarriärens första!), snabbaste varv tid i bägge racen, vinst i bägge racen. Dock blev det en tråkig avslutning på dagen när det vid den teknika kontrollen vid race 2 visade sig att det satt fel fjäder till dämparen fram, vilket medförde att han uteslöts från det racet. Tyvärr ett slarv fel från teamet och inget som påverkar prestandan på bilen men rätt ska vara rätt. Trots detta bakslag så tar vi med oss att Linus körning denna tävling här på Mantorp Park har varit oklanderlig, han dominerade både på torrt och blött.

Emma kämpade på i regnet i race 2 och gör hela tiden framsteg, men att köra en formelbil i hällregn är inte bara att göra hur som helst. Mycket bra jobbat av bägge förarna och en extra eloge till mekanikerna för ett super snabbt och disciplinerat däckbyte när regnet kom medan vi stod på line up för att köra race 2. Imponerande!

Nu laddar vi om och väntar med spänning på Race 5 och 6 som går av stapeln på en klassisk bana, Anderstorp Raceway, den 18-19 juni. 

 


 

Tidsschema Race 3 & 4 Mantorp Park

Uppladdningen är i full gång inför kvällsracet på Mantorp Park nu på torsdag den 19 maj. Nedan ser ni tidsschemat för hela torsdagen. Våra hålltider är alltså:

Test: 9.00-9.30

Kval: 11.40-12.00

Race 1: 14.40-15.00

Race 2: 19.40-19.55

 

Har ni vägarna förbi så är ni som vanligt varmt välkomna att komma förbi oss och säga hej!

 


 

 

 

Super premiärhelg för LL motorsport på Skövde!

 

Vi rivstartade säsongen för Formula STCC Nordic med Race 1 och 2 på Skövde airport. En väldigt speciell bana som byggs upp endast för detta tillfälle. Detta ger ju en extra krydda när alla ska köra in sig på banan under ett 30 minuters testpass innan tidskvalet drar igång!

För Linus del innebar förmiddagens testpass en lätt sammanstötning med den fruktade betong muren i första kurvan, vilket innebar två förstörda fälgar och något stag men inget mer gick sönder som tur var.

Inför eftermiddagens kval var både Linus och Emma supertaggade och det blev P2 för Linus och P7 för Emma inför söndagens två race.

På söndagsmorgonen vaknar vi upp till en regnblöt bana och helt andra förhållanden för våra förare och mekaniker än under lördagens test och kval. Formula STCC Nordic är först ut på morgonen med Race 1, ingen warm up innan utan det är bara att åka ut och känna på den blöta banan under formationsvarvet. Detta visste vi kunde gå hur som helst, Linus med startruta 2 och Emma i startruta 7. Linus fick en perfekt start och tog ledningen direkt i racet men fick efter ett par varv se sig besegrad av Juuso Puhakka men höll 2:a platsen till målflagg. För Emmas del blev detta race extra utmanande då det både var debut i racesammanhang och första gången hon körde på regn. Men hon skötte det med bravur och tog bilen i mål och plockade en position och blev P6.

Inför Race 2 var det upptorkande och slicks blev däcksvalet. Även i detta heat startade Linus P2 och Emma P7. Linus fick återigen till en kanonstart och tog ledningen direkt med Juuso Puhakka tätt bakom, efter ett par varv fick Juuso tekniska problem och var tvungen att bryta racet. Detta gav Linus andrum och han kunde köra i sitt tempo och kunde ta målflagg med 8 sekunder ned till 2:an. Emma gjorde en strålande insats i race 2 och belönades med en 3:e plats i sitt andra race i Formelbil, mycket bra jobbat!

 

För teamet kan denna premiärhelg inte betraktas som annat än en SUCCÉ, 3 pallplatser och med båda våra förare på pallen!

 

Men som Rob Wilson säger till Linus ” Bra jobbat, men slappna inte av du måste fortsätta vara fokuserad”. Så det är det vi ska göra, ladda om och komma fullt fokuserade till kvällsracet på Mantorp Park om 2 veckor den 26 maj.

 

  


 

Officiella testdagar 

 

Nu är alla officiella och inofficiella testdagar gjorda. Linus lyckades placera sig P1 med snabbaste tid på bägge de officiella testdagarna, på Gelleråsen och Anderstorp. Så det känns stabilt och bra. Emma gör stora framsteg för varje testtillfälle, trots lite krångel med bilen.

Nu ser vi framemot helgens Race i Skövde med bra racing. Tyvärr verkar vädret inte blir det bästa och med regn med i bilden kan allt hända det vet vi!

Nedan är hålltiderna för helgen. Kom görna förbi och titta och heja på Linus och Emma.

 

 


 

Lyckade testdagar på Gelleråsen

 

Efter fyra väldigt bra testdagar för Linus och Emma på Gelleråsbanan så får vi nog säga att säsongen är igång. Det var riktigt värdefulla dagar med tuffa pass och ordentliga genomkörare både av förare och bilar. Nu känns det som om alla är helt redo för den officiella testdagen nu på söndag 10 april.  

 

 


 

 

 

LL Motorsport Junior Team

 

Nu kan vi äntligen presentera hur säsongen 2016 kommer se ut. Linus Lundqvist Racing har blivit LL Motorsport junior team och kommer driva 2 bilar i Formula STCC Nordic (fd Formel Renault 1.6), supportklass till STCC.

Förare till den ena bilen kommer vara Linus Lundqvist och i den andra kommer Emma Svensson formelsbilsdebutera.

Vi ser med spänning fram emot den kommande säsongen där vi siktar på JSM Guld och total seger i mästerskapet för Linus och att Emma får en fin utvecklingskurva och förhoppningsvis kan stå på pallen innan säsongen är över.

 

Länk till Pressrelese finns här