Vinter uppehåll

Nu tar vi lite välförtjänt vinterledigt efter en intensiv men väldigt givande säsong. Stort tack till Lasse och Philip Forsman för all support och till Ward Racing som gjorde det möjligt för Linus att testa sin kapacitet ute i världen (Italien), vilket gav mersmak. Även stort tack till alla goa och trevliga medtävlande med familjer som vi mött ute på tävlingar i landet.

Återkommer så snart vi har mer information om det blir fler tävlingar i Italien under vintern 2012.

Ha det bra så länge.

Hälsningar / Linus, Benny och Annika

 


 

Söndag, Final.

Från 3:a till 33:a på 1 sekund, the italian style.... Linus statade 7:a i finalen och efter en lysande start kom han ut som 4:a och hade siktet inställt på minst pallplats helst som etta. Han satsade på en omkörning i en kurva men får en tryckare bakifrån och far in i karten som han är på väg att köra om som vänder honom så han blir stående i fel riktning och bara kan se hur hela fältet kommer emot honom, ingen trevlig upplevelse. En av kartarna kör upp på Linus framspoiler och får sig en luftfärd men som tur är så blir ingen skadad. Linus kan få igång karten igen men är hopplöst sist. Men han vill ju ta målflagg åker ikapp ett par eftersläntande förare och får en fight med en av dom och då gör man inte som hemma att man tar fighten utan här sätter man av den andra, vilket då var det som hände Linus tillslut. Men även om finalen inte blev som vi hade hoppats på så har detta varit en helt otrolig och lärorik upplevelse som vi gärna gör om igen. Linus och Benny håller redan på att planerar.....

Ett stort tack till Rickard och Philip Hall och till Ward Racing, Jocke, Bengt och Rose-Marie för att vi fick möjlighet att vara med på denna tävling, all support och inte minst trevligt sällskap.

 

Lördag, 3 kvalificeringsheat.

 

Idag lördag var det dags för kvalificeringsheaten till söndagens final. Det är 68 startande i gruppen Mini Rok så dom är uppdelade i 2 grupper med 34 startande i varje. I heat 1 startade Linus som 4:a och efter ett par hopkrokningar så slutade han som 6:a. Heat 2 blev dessvärre en stökig historia, så från startruta 3 tapppade Linus ett par platser som han sedan jagade ikapp men på sista varvet var han ihop med en annan förare och båda åkte ut i gräset men Linus tappade till en 9:de plats. Det visade sig sen att en förare blev diskad och en fick tidstillägg så en 7:e plats blev det i det heatet. Efter detta heat tyckte Linus att karten inte hade samma tryck som den haft tidigare så Benny fick börja felsöka och mycket riktigt så visade det sig att drevet och kedjan förmodligen fått sig en törn när Linus var ute i gräset och det gjorde så att bakdäcken inte rullar som dom ska, inte bra. Men med det åtgärdat var det dags för sista heatet för dagen. Nu hade Linus startruta 3 återigen men nu fanns farten igen och han kunde hänga med i toppen så det blev en 3:placering. Bra jobbat Limpan. En 6:e, 7:e och en 3:e placering gav Linus en 7:e startruta i A-finalen i morgon som går av stapel kl: 14.00. Nu håller vi alla tummar vi kan för att detta håller hela vägen, för det kan jag säga vi tävlar mot killar som har helt andra förutsättningar är vi har. Det vore lite coolt att ge dom något att fundera över :-)

 

 

Fredag, officiell träning och tidskörning.

Fredagen började med 3 officiella träningar. På första träningen hade Linus 5:e bästa tid totalt, inför andra träningen gjorde vi lite ändringar så det skulle bli mer fäste i karten vilket visade sig blev ett fel beslut eftersom solen kom fram efter en mulen och kall morgon. Inför tredje träningen gick vi tillbaka till gårdagens inställningar vilket var bra och då var Linus med igen, totalt 8:e bästa tid. Förarsammanträdet var på italiensk engelska vilket var intressant. Men upplägget är det samma som hemma som tur är. Nu var det dags för den viktiga tidskörningen, det är här det avgörs vilken placering du får starta i heaten under lördagen. Linus körde ut i grupp 1 och på varv 8 får han till en kanon tid som ger honom en 6:e bästa tid totalt! Suveränt kört av Limpan. Så inför morgondagens 3 heat ser det mycket bra ut, han kommer få starta i startled 2 antingen i 3:e eller 4:e startruta. Nu håller vi tummarna att allt går bra.

 

Torsdag, fri träning.

Idag, torsdag, började tävlingen på riktigt och under dagen hann Linus med 4 träningspass och det såg riktigt bra ut. På tredje träningspasset hade han 3:e bästa tid av alla 64 deltagarna bara hundradelar från de snabbaste! Annars var dagen fylld med mycket administationsarbete, anmälan, däck vaucher skulle införskaffas osv och här märkte vi att vi var i Italien, det tog tid.... men då hade ju Annika lite att göra också :-)

 

Rapport från Rok Cup, Italien

 

Vi kom ner igår tisdag till ett soligt och varmt Italien, underbart mot det kalla Sverige vi lämnade. Shortsen åte på direkt :-)  Efter en ofrivillig runtur i Bergamo så kom vi till Densanzano del Garda och checkade in på hotellet. Sedan bar det av till banan, South Garda Karting, där stog karten och väntade på oss i Ward tältet. Nu fick Benny sätta igång och jobba, karten skulle sättas ihop men eftersom Benny är en fantastisk mek så hann Linus med 2 tränings pass under eftermiddagen. Det gick överförväntan och Linus var en av de snabbaste på banan.

I dag, onsdag, tog vi lite sovmorgon sedan åkte Benny till banan medan Linus och jag tog ett dopp i poolen, kallt burr, sedan tog vi en tur på stan. Väldigt mysig liten stad. Vid lunch var vi på banan för träning och det fortsätter att se lovande ut, Linus ligger bland toppen tidsmässigt. I morgon, torsdag, börjar ju tävlingen på "riktigt" och schemat för helgen ser ut så här:

Torsdag fri träning.

Fredag officiell träning och tidskörning.

Lördag 3 st heat

Söndag Final

Fortsättning av rapportering följer.............

 


 

 

Nu officiellt MKR-mästare i Formel Mini 2011

 

Då har vi kört årets sista MKR-deltävling som gick av stapeln i Järfälla. Det var 41 startande i Mini klassen så det blev 2 grupper på träning, tidskörning och kval. De 2 första träningarna gick ok för Linus han var inte snabbast men låg där i toppen då kände Benny och Linus att dom ville pröva "reservmotorn" för att se om det gick bättre och om det gick. 2 tiondelar snabbare än dom andra direkt. I tidskörningen fick Linus 2:a bästa tid efter Pontus Fredricsson #91 så dessa två fick starta i master position i sina heat. I heat 1 hade Linus Samuel Peana #96 bredvid sig i ruta 2, Jakob Bälter #198 i ruta 3 och Kevin Thor #10 i ruta 10. Linus tar starten men Jakob och Samuel hänger på, Jakob är uppe och stöter på Linus ett par gånger men Linus håller ledningen in i mål. I kvallheat 2 startar då Linus åter som master men denna gång med "brorsan" Jakob Bälter bredvid sig i ruta 2, Samuel Peana i ruta 3 och Kevin Thor i ruta 4. Linus tar åter starten men får sig en tryckare av Samuel i andra kurvan och kommer ur spår och tappar direkt ner till en 4 plats. Nu blir det till att jaga vilket i och för sig Linus tycker är väldigt kul. Kevin fick Linus möjlighet att köra om ganska snabbt sen tog han upp jakten på Jakob och Samuel som nu fått sig en liten lucka. Ett par varv senare har Jakob tagit sig förbi Samuel och leder heatet i sin första Mini tävling! Coolt. Men Linus har också lyckats ta sig förbi Samuel och nu får man någon slags flash back från förra året när dom båda körde Micro. Linus knappar in på Jakob och kan sedan ta sig förbi och tar målflagg som vinnare även i detta heat. Pontus har även han vunnit sina heat så i A-finalen får Pontus starta master och Linus i ruta 2 eftersom Pontus var snabbast i tidskörningen. Linus får en bra start och har en tuff fight med William Gunnarsson #13 där dom ligger sida vid sida i dom 3 första kurvorna sedan får Linus ett bättre spår och kan gå in som 2:a bakom Pontus som har raket fart och får sig en lucka direkt men Linus försöker hänga på och ligger lite bakom och skuggar och när ungerfär halva racet gått börjar Linus sakta knappa in på Pontus och när målflaggan dras så är Linus precis ikapp men ingen chans att köra om. Så denna gång blev resultatet vinnare Pontus Fredricsson #91, 2:a Linus Lundqvist, 3:a Felicia Lindberg #99.

Ett stort grattis till Jakob Bälter som körde sin första tävling i klassen Mini och gjorde det med bravur. Det blev en officiell 4:e plats men han visade klart och tydligt de mer erfarna killarna och tjejerna att han är någon att räkna med.

Vi firade självlkart också att Linus nu officiellt är total MKR-vinnare i klassen Mini 2011.


 

Läs om Linus i tidningen Mitt I.

Länk finns här till artikeln.

 

 


 

MKR mästare i Formel Mini 2011:

Linus Lundqvist!

 

I helgen avgjorde Linus MKR-serien i Formel Mini på sin andra "hemmabana" i Mora. Den sista deltävlingen går av stapeln i Järfälla om två veckor men med sin 2:a placering i Mora så tryggade Linus total segern i MKR-serien.

Inför helgens tävling var både Linus och Benny väldigt lugna efter sin positiva tränings/killvecka i Mora i början av augusti.Lördagen började med 3 bra träningar, snabba tider för Linus så det kändes ju bra men på tidskörningen fick han inte riktigt till det och det blev "bara" 4:e bästa tid. Det är ju självklart jätte bra men det som störde Benny och Linus var att tiden var 2 tiondelar sämre än på träningen och då går det ju åt fel håll. Nu var det dags för 2 kvalheat där Linus får startruta 2 i grupp 2 bredvid Teodor Morin #52 som har master positionen. Detta heat blir tyvärr ett bökigt heat, och även om Teodor tar målflagg som 1:a med Linus precis i hasorna så blir vinsten Linus pga en varning och 3 platsers nedflyttning som Teodor får efter en inte schysst omkörning av Linus. I heat 2 har då Linus master positionen och tar starten och håller ledningen ända till målflagg. I A-finalen startar då Linus i ruta 2 bredvid hemma föraren Oscar Myhr #44 som varit snabb hela dagen. I ruta 3 startar Pontus Fredricsson #91 och i ruta 4 Teodor Morin #52 i ruta 5 William Gunnarsson #13. Nu har vi ju det här med ytterspår.... aldrig bra. Även om man kan tycka en 2 startruta borde vara bra så är det bra mycket bättre med en 3:e, 5:e eller till och med en 7:e startruta så stor skillnad är det på inner eller ytterspår. Linus gör en inte så bra start, under dagen har det varit en hel del tjyvstarter, så Linus ville inte rikskera något. Så in i första kurvan kommer han på yttern och det finns inte plats utan han hamnar ut i gräset men kommer upp igen men tappar ner till en 6:e plats. Nu har han några tuffa och duktiga förare framför sig som han måste köra ikapp och helst om. Men det är nu Linus gör det han gör bäst, jagar ikapp planerar omkörningar och bara kör gokart på en otroligt hög nivå. När det är 6 varv kvar att köra av 12 så har han avancerat upp till en 2:a plats med Pontus Fredricsson #91 framför sig och William Gunnarsson #13 i hasorna bakom sig. Det är fuktansvärt tätt och spännande ända in till sista kurvan innan målflagg men Pontus kan hålla i mot och kan ta hem segern denna gång. Resultatet blir Pontus Fredricsson #91 som 1:a, Linus som 2:a och William Gunnarsson #13 på en 3:e plats. Stort grattis killar jätte bra kört!

 

Filmer från dagen kommer finnas här inom kort, filmat så klart av Mr Bo Hanner.

Mini kvalheat 1 grupp 1

Mini kvalheat 1 grupp 2

Mini kvalheat 2 grupp 1

Mini kvalheat 2 grupp 2

Mini A-final

 

 


 

2:a plats Juniorfestivalen 2011

 

I helgen gick Juniorfestivalen av stapeln i Jönköping. Det är en tävling endast för juniorer 7 - 14 år, klasserna som kör är Cadetti, formel Micro, formel Mini och nytt för i år även Rotax junior. Linus körde formel Mini denna helg.

Vi var på plats redan på fredagen för att träna och hitta inställningar. På lördagen startade dagen med 2 träningar, på den första var Linus snabbast men träning 2 var han 3:e snabbast efter Michelle Hall #72 och klubbkompisen Pontus Fredricsson #191. Vid tidskörningen var dom uppdelade i två grupper och Linus fick snabbaste tiden i sin grupp men Michelle var snabbare i den andra gruppen. Så andra bästa tid i tidskörningen. Nu delas alla upp i 5 grupper som alla skall möta varandra under 4 kvalheat under dagen och i kvalheaten har du hela tiden den startposition du körde till dig i tidskörningen, därför är tidskörnngen extra viktig i en sådan tävling. För Linus del innebar det att i 3 kvalheat startade han master och i 1 startade han i ruta 2 bredvid Michelle som hade snabbare tid i tidskvalet. I första kvalheatet med startposition 2 slutade han som 3:a efter Michelle och Pontus som hade en tuff fight hela racet och det var vid denna punkt Benny och Linus började känna att speaden inte fanns riktigt i karten. Men det var bara att köra på. I de följande två heaten hade Linus bra fighter med Jonas Liedholm #121 men lyckades ta målflagg som 1:a. I det sista kvalheatet för dagen blev uppgörelsen mellan Linus, Jonas Liedholm och William Nilsson #2, dom låg länge och bytte positioner men på det näst sista varvet blev det för tight och Jonas hamnade tyvärr utanför banan och tändhatten hoppade av och han blev stående. Linus kunde ta målflagg som 2:a i det heatet. Nu var lördagen slut och allas resultat räknas samman för att få ihop ett startfält till södagens förfinal. Vi hade hoppats på innerspår men "tyvärr" blev Linus total 2:a efter dagens alla kvalheat. Michelle Hall tog master positionen, Linus i ruta 2, William Nilsson i ruta 3, Anton Eliasson #3 i ruta 4, Pontus Fredricsson i ruta 5 och Jesper Holopainen #165 i ruta 6.

I detta läge hade Benny och Linus konstaterat att något inte stämnde med karten, chassit var underbart och Limpan körde bra men det sista trycket i karten fanns inte så det var bara för Benny på kvällen att försöka hitta vad felet kunde vara. Det enda han fann var att förgasaren inte var riktigt som den skulle och var tvungen att byta den, nu fick det bära eller brista.

Söndagen bjöd oss till en början på regn men med uppklarnande under dagen men förfinalen gick på blött underlag. Linus hade ju ytterspår och det är inte lätt. Han tappade en del placeringar i starten och Michelle, William, Anton och Pontus kunde dra iväg. Linus fick sig en bra fight med Jesper Sandström #14 med kunde ta målflagg som 5:a i förfinalen. Den placering du får i förfinalen är också den placering du startar i A-finalen så för Linus del blev det en 5:e startruta vilket vi var väldigt nöjda med, innerspår perfekt! Nu hade det dessutom torkat upp och det var torr inställningar som gällde. Linus fick en väldigt bra start och kom ut som 3:a bakom Michelle Hall och Anton Eliasson. Nu äntligen verkade det som allt stämde och Linus bara flög fram det tog ett par varv innan han kom om Anton men då hade Michelle redan fått en lucka på nån sek och även om Linus var snabbast av alla i finalen så räckte det inte för att komma ikapp Michelle. Så resultatet blev Michelle Hall 1:a, Linus Lundqvist 2:a och Pontus Fredricsson 3:a. Två SKRC killar på pallen inte dåligt! Stort grattis killar och till Michelle självklart som körde outstanding hela helgen.

Kuriosa: Alla som känner Benny vet ju att han inte ger sig, så måndag kväll plockar han ner motorn för att ta reda på VARFÖR den inte ville ge det där lilla extra och hittar felet :-) så nu blir det fart i grejorna igen till Mora.

 

Filmer från heat och finaler kommer finnas här inom kort. Filmade av Bosse Hanner.

 

 


 

Vinst i Västerås!

 

Det blev en regn tävling när den 6:e deltävlingen i MKR-serien gick av stapeln på Hälla Ring i Västerås men med uppklarnande så finalen gick på torrt underlag.

Det var 45 startande i klassen Mini så det innebar 2 grupper vid träning, tidskörning och kval. Det såg bra ut för Linus på träningarna han låg bland de snabbaste. I tidskörningen gick han ut i första gruppen och slog på 7:de vavet till med snabbaste tiden i sin grupp. I den andra gruppen slog Pontus Fredricsson till med dagens snabbaste tid 1 tiondel före Linus. I och med detta fick dom starta master i var sin grupp. I Linus första heat startade han med William Gunnarsson #13 bredvid sig i ruta 2, Teodor Morin #52 bakom sig i ruta 3 och Emil Skärås #4 i ruta 4. Linus får en bra start och kan ta ledningen och håller den till målflagg med nästan 1 sek. tillgodo ner till William som kom tvåa. Andra heatet blev en upprepning för Linus och han kunde ta målflagg denna gång med 5 sek. ner till tvåan Teodor Morin. Pontus Fredricsson hade också vunnit sina båda kvalheat och eftersom han hade snabbaste tiden vid tidskörningen så startar han master i A-finalen med Linus bredvid sig i ruta 2, William Gunnarsson i ruta 3, Teodor Morin i ruta 4, Oscar Myhr i ruta 5 och Samuel Peana i ruta 6. Starkt startfält med många duktiga förare. Nu gällde det att få en bra start och inte tappa allt för många placeringar. Linus kommer iväg bra när starten går och är uppe nästan jämnsides med Pontus när han viker av till vänster precis där Linus är varpå Linus måste veja och hamnar med halva karten ute på gräset, som tur är tappar han bara en placering och kommer ur första kurvan som trea men vill gärna försöka gå om William redan i andra kurvan men då tappar dom båda var sin placering när Oscar Myhr kommer på yttern och kör om. Pontus har fått sig en lite lucka ner till de andra men nu jagar dom på. Linus får så på andra varvet möjlighet att köra om William och är nu uppe på en 3:e plats. På tredje varvet har han kommit i kapp Oscar också och kör om, nu är jakten på Pontus igång och på femte varvet får han en möjlighet och tar sig upp som ledare och den positionen håller han in till målflagg med 3 sek. tillgodo ner till Oscar Myhr som kom tvåa. 3:e raka MKR-segern för Linus 4:e totalt!

Oscar Myhr blev tvåa och Pontus Fredricsson trea, grattis till er båda två. Bra kört.

 

Filmer från helgen finns här: 

Västerås 2011-08-20 MKR 6 - Mini Kval 1 Grupp 1

Västerås 2011-08-20 MKR 6 - Mini Kval 1 Grupp2

Västerås 2011-08-20 MKR 6 - Mini Kval 2 Grupp 1

Återigen tusen tack till Bosse Hanner som trotsar väder och vind och följer oss och filmar.


 

Rok Cup International Final, Garda Italien

 

Nu är det klart. Den 11-16 oktober åker vi till Italien för att köra Rok Cup International Final. Vi fick en förfrågan om Linus var intresserad att vara en av de fyra förare som skall representera Sverige i denna tävling och det är klart han var! Jätte kul och spännande. Vi kommer återkomma med mer information angående denna tävling lite längre fram.

 

 


 

Andra raka MKR segern för Linus!

 

Då har vi kört 5:te deltävlingen i MKR serien som gick av stapeln i Rättvik. Det var en kylig morgon endast 3 grader men under dagen så blev det varmt och soligt. I klassen Mini blev dom 40 startande denna dag så det blev 2 grupper på träning, tidskörning och kval. Träningen gick bra Benny och Linus testade lite olika saker men var nöjda när sista träningen avslutades. I tidskörningen fick Linus startruta 11 men valde att tillsammans med Oscar Myhr och Linda Brännlund starta sist för att få lite utrymme att köra på och det resulterade i dagens bästa tid 59.261 för honom. I och med detta så fick Linus starta master i sin grupp i första heatet. Där fick han Teodor Morin #52 bredvid sig i startruta 2, Oscar Myhr #44 bakom sig i startruta 3 och Samuel Peana #96 på startruta 4. Linus fick en bra start och kunde ta ledningen och när de andra bakom fightades om placeringarna så kunde han dra ifrån och tog målflagg med nästan 3 sekunder tillgodo ner till 2:an Teodor Morin. Andra heatet blev i stortsätt en upprepning av första och Linus kunde ta målflagg som 1:a med nästan 3 sekunder ner till Oscar Myhr #44 denna gång. I den andra gruppen hade Pontus Fredricsson #91 tagit hem 1:a platsen i sina båda heat också men eftersom Linus hade bättre tid i tidskörningen så fick han starta master i finalen med Pontus bredvid sig i ruta 2, Emil Skärås #4 i ruta 3, Teodor Morin #52 i ruta 4, Oscar Myhr #44 i ruta 5 och Kevin Sjöstrand #78 i ruta 6. Tufft startfält med många duktiga förare. Linus fick återigen en bra start och han kunde få en liten lucka och precis som i heaten när de andra fightades om placeringarna så fick Linus köra sitt tempo och kunde ta målflagg med lite mer än 3 sekunder tillgodo ner till 2:an Pontus Fredricsson #91.

Tyvärr har vi ingen film denna gång pga att Bosse var på andra uppdrag men vi hoppas han vill följa med snart igen.

 


 

SM/RM Lidköping 14-16/7 2011

 

Nu är det andra dagen av träning här i Lidköping och det har gått både bra och mindre bra. Limpan ligger ca 7 tiondelar efter den som är snabbast just nu så Benny och Linus jobbar som galningar på att hitta några tiondelar till. Det kan nog vara svårt att fightas mot den absoluta toppen här. Dom ligger på en annan nivå med mekarteam och en helt annan budget än vad vi har, men vi ska göra vår bästa :-) I morgon, fredag är det tidskörningar och kval och tyvärr eller kanske inte? kommer det nog det bli en regnig tillställning. Men Limpan är är ju en klippa på regn så vem vet det kanske blir rena rama lyckokastet. Återkommer med mer info under morgondagen.

Fredagen blev som vi befarade en blöt tillställning men med upptorkande i mellan regnskurarna. Mardrömsväder alltså och eftersom vi inte haft möjlighet att testa denna klass i regn så var det svårt att få till inställningarna. Denna dag skulle vi då köra 2 tidskörningar och 2 kvalheat. Första tidskörningen kördes i regn och Linus var 6:e bästa i sin grupp. Andra tidskörningen kördes på upptorkande bana och då stämde helt plötsligt allt för Linus så han slog till och fick 3:e bästa tid i sin grupp och eftersom det blev så olika förutsättningar för grupperna så saxar man dom. I och med detta så fick Linus startruta 3 i första kvalheatet och startruta 4 i andra kvalheatet. Nu kom ju regnet tillbaka och då märktes tydligt vilka som fått till inställningar och har fäste i karten, tyvärr gällde detta inte för oss utan Linus hade jätte jobbigt och slutade som 10:a i första kvalheatet och 8 i andra kvalheatet vilket är jätte bra under dessa förhållande och med det motståndet. Nu avvaktar vi lördagens finaler och förhoppningsvis bättre väder!

Vi börjar lördagen med 5 min warm up. Det hade fortsatt att regna under natten till lördagen så det var fortfarande fuktigt på banan men inte blött så det var slicks som gällde med det var halt, Linus halkade runt men var ändå nöjd när han kom in. I dag skulle då allting avgöras det skulle köras förfinal och final. Det märktes på stämningen runt om kring att det började dra ihop sig. Inför förfinalens 14 varv hade banan torkat upp och Linus var taggad. Han fick startruta 12 och kommer iväg ok i starten och jagar på, han är uppe på en 7:e plats men har 2 kartar precis bakom och med 3 varv kvar så kommer alla 3 in i andra kruvan efter start och mål nästan jämnsides och Linus drar längsta strået och kommer upp på curbsen får kast och hamnar på snedden blir påkörd i sidan så han hamnar i färdriktningen igen och även påkörd bakifrån men motorn har lagt av så han rullar långsamt vidare och stannar, får igång motorn men är då nere på en 26:e plats. Han kör om ett par kartar på de resterande 3 varven och slutar som 23:a. Placeringen i förfinalen avgör ju var man får starta i finalen så det blev en 23:e startruta för Linus i finalen i SM. Kanske inte vad han tänkt sig men han hade en otrolig inställning när han kom ut ur parc fermé och tyckte "skit också, men det är 20 varv i finalen allt kan hända nu kör vi" och jädrar vad han körde! Han fick en kanon start från sin 23:e plats och sedan bara flög han fram körde om kart efter kart. Det är helt magiskt att se honom när han har fart i karten och jagar på detta vis. Efter 20 körda varv så kunde Linus då ta målflagg som 8:a i detta SM! Det var så skönt att efter denna berg och dalbane helg få avsluta på detta vis. Totalt blev Linus 5:a i RM eftersom det bara är svenska förare som räknas in i Riksmästerskapet vilket är helt enormt när man tänker att han tävlat mot de som har hela raceteam med sig och ligger ute och turnerar i europa och kör detta hela tiden.

Denna helg har varit spännande och väldigt lärorik för oss alla. Det är en helt annan upplevelse än t ex en MKR tävling. Här är pressen enorm på olika sätt. Bara detta att du måste lämna in däcken i parc fermé efter racet och får rulla in bakom stängda grindar för att kvittera ut dom igen precis innan racet och blir det som det blev för oss att Benny upptäcker 10 min innan finalen går att ett däck läcker och måste byta fälg, ja då är det inte kul längre.

 

Filmer på kval och finaler kommer finnas här inom kort filmat av Bosse Hanner, vi tackar och bugar för att du vill vara med.

SM & RM 2011 - Junior 60 Kvalheat Grp A+B

SM & RM 2011 - Junior 60 Kvalheat Grp A+C

SM & RM 2011 - Junior 60 Kvalheat Grp B+C

SM & RM 2011 - Junior 60 Förfinal

SM & RM 2011 - Junior 60 Final

 


 

Semesterracet Kalmar, Dag 2 Söndag.

Söndagen blev även den en mycket varm och solig dag så förutsättningarna hade inte ändrats så mycket från lördagen. Linus lyckades även denna dag att få den snabbaste tiden på tidskörningen vilket kvalificerade honom till en masterposition i första kvalheatet. Nu strular det tyvärr till sig en aningen för Linus och han får se sig omkörd av Noah Milell #31, helt schysst men sedan kom det förare bakifrån som tydligen inte hade koll på varken det ena eller andra. Linus får sig en rejäl tryckare vilket resulterade i att han far ut i gräset och tappar ner till en 12 placering. Efter att ha jagat ikapp så gott han kunde slutade han som 6:a i det heatet. I och med detta så startar han 6:a i andra kvalheatet. Nu gäller det att få en bra start och inte tappa allt för många placeringar. Nu blev tyvärr starten inte så lyckad. vänstra startledet höll inte riktigt ihop vid starten så redan där tappade Linus ett par placeringar men lyckas ändå ta sig upp till en 4:e placering. I final heatet får då Linus startruta 4, vilket innebär ytterspår som i stort sätt aldrig är bra. Starten gick ok, han tappade nån placering men hängde på tätklungan vilket bestod ett gäng på 5 förare, nu började jakten på placeringarna. Limpan gjorde en snygg omkörning och kom upp på en 3:e placering men detta räcker självklart inte utan han jagar vidare och har en schysst fight med Noha Milell #31 och är uppe på en 2:a plats men Noha tar tilllbaka placeringen och i med detta hinner de två bakom ikapp och ännu en gång blir Linus till tryckt av samma föraresom i kavalheat 1 och tappar ner till en 5:e plats med ett varv kvar att köra. han hinner ta sig upp till en fjärde plats och är väldigt när att även knäppa 3:e placeringen men varven tog slut så slutplaceringen blev 4:a.

Nu räknas både lördagen och söndagen resultat ihop och det gav Linus en 2:a placering totalt i tävlingen, helt suveränt gjort i sin andra tävling i klassen Junior 60, STORT grattis Limpan!

Grattis oxå till Pontus Fredricsson som även vann på söndagen och självklart blev total vinnare i klassen Mini.

 

Film från heaten och finalerna i J 60 och Micro kommer finnas här inom kort.

Stort tack igen till Bosse som tar sig tid att komma och filma tävllingarna.

Semesterracet dag 2 kval 1.

Semesterracet dag 2 kval 2.

Semesterracet dag 2 final.

 

 

Semesterracet Kalmar, Dag 1 Lördag.

 

I denna tävling körde Linus den internationella klassen Junior 60. Semesterracet är en 2 dagars tävling där total vinnaren koras på söndagen men de tre första placeringarna dag 1 får även pris på lördagen. Dagen blev en varm tillställning det var skugga och vätska i massor som gällde mellan körningarna. För Linus blev dagen över förväntan han var snabbast under hela dagen och satte dagens snabbaste tid på tidskörning och det blev även banrekord, 50,390. I de två heaten startade han master och efter lite spänning när han var nere på 2-3 plats så återtog han ledningen och höll den in i mål. I finalen startade han även här som master och där gick det som på räls tog ledningen och höll den in i mål efter 12 varv. Nu laddar vi om och hoppas att morgondagen avlöper på liknande sätt!

Grattis även till Pontus Fredricsson som tog första platsen i klassen Mini och till Jacob Bälter till hans 5:e plats i finalen där han startade 12 efter lite strul under dagen.

Se kval och final nedan.

Semesterracet kval 1.

Semesterracet kval 2.

Semesterracet final.

 


 

MKR 4 Södertälje

 

Nu var det då dags att återigen få köra en MKR-deltävling på hemmabanan i Söderälje. Förra gången 2009 tog ju allt abrubt slut för Linus och Anton Strindemark när dom blev avkörda i hårnålen i A-finalen. Nu hoppades vi på bättre resultat, men allt kan hända i racing. Denna dag var dom 41 startande i Mini klassen och perfekt väder att köra i, inte för varmt, inte för kallt och inget regn! Träningarna gick bra och på tidskvalet valde Linus att tillsammans med Linda Brännlund #90 starta sist. I vanliga fall så är det ju svårt att avgöra hur det går på tidskörningen men denna gång hade Jakob Bälter sin I-pad så vi var uppkopplade och kunde se tiderna online, häftigt. Varvtiderna blev snabbare och snabbare och på ett av de sista varven slog Linus till och satte tiden 43.966 som inte bara blev dagens snabbaste utan han slog även banrekord i klassen Mini. Det var en väldigt nöjd kille som kom in i depån. Dagen fortsatte med 2 st kvalheat. Han fick starta master i det första och kunde ohotad ta hem segern och då även starta master i andra kvalheatet även här tog han ohotad hem segern. I andra gruppen hade Pontus Fredricsson #91 också vunnit sina heat men Linus hade snabbaste tiden i tidskvalet så han fick starta master i A-finalen med Pontus i startruta 2 bredvid sig. Linus kom iväg bra med Linda Brännlund #90 och Oskar Myhr #44 tätt, tätt bakom sig men håller första platsen och kan få en lite lucka ner till de andra som börjar tampas om placeringarna och då kan Linus köra i sitt tempo och kan efter 16 varv ta målflagg med trygga 4 sekunder ned till Wiggo L Lindberg #75 som blev 2:a och Oskar Myhr #44 som blev 3:a.

Grattis Limpan till en perfekt dag, det här blev verkligen DIN dag.

 

Återigen tack till vår suveräna Bosse Hanner som hann filma A-finalen i Mini. Ni kan se den här: Mini A-final

 


 

 

 

MKR 3 Gävle

 

Deltävling 3 i MKR-serien gick av stapeln i Gävle. Det blev en VARM tävling, termometern visade 36 grader i skuggan under dagen! Startfältet var nog det största hittills 46 startande så det blev självklart 2 grupper på träning, tidskörning och kval. I tidskvalet fick Linus 3:e bästa tid tätt efter Pontus Fredricsson #91 och Emil Söderlund #14. I båda kvalheaten blev Linus 3:a i sin grupp vilket kvalificerade honom till en 5:e startruta i A-finalen. Limpan fick en bra start och kom ut efter Pontus Fredricsson #91 och Kevin Sjöstrand #78. Pontus drog iväg och sedan låg ett gäng på 4-5 kartar och slogs om placeringarna. Linus kom om Kevin och låg en kort stund som 2:a men Kevin tog snabbt tillbaka placeringen. Men Linus tänkte inte ge upp utan försökte och försökte komma om Kevin och i och med att han var tvungen att hitta alternativa spår så "öppnar" man ju upp för dom där bakom så när det var något varv kvar så kom både Wiggo L Lindberg #75 och  Emil Skärås #4 farande och körde om. Så resultatet denna gång blev en 5:plats. Bra kämpat killar och ett extra grattis till Pontus Fredricsson som var outstanding denna dag!

 


 

 

Seger i Katrineholm!

 

I helgen var vi och körde deltävling 2 i MKR serien den gick av stapel i Katineholm. Startfältet i Mini klassen var stort även denna gång, 40 startande och på banan får endast 20 kartar köra samtidigt så vi förstod att det skulle bli en lång dag med både C, B, och A-finaler.

Träningarna gick bra Linus låg bland de 4 bästa tidsmässigt. I tidskvalet väntade han sin vana troget med att göra sin bästa tid på näst sista varvet! Totalt fick han då andra bästa tid endast slagen av William Gunnarsson #13. I och med detta så fick han starta master i sin grupp i första heatet av två. Det blev ett spännande race mellan Linus, Kevin Sjöstrand #78 och Linda Brännlund #90 om toppplaceringarna men Limpan kunde efter 10 varv ta målflagg som segrare. Heat 2 startade Limpan då åter som master och kunde även här ta målflagg som 1:a. Nu blev det en del väntan för vår del eftersom det nu skulle köras C- och B-finaler. I A-finalen fick nu Linus starta i startruta 2 bredvid William Gunnarsson #13 eftersom han också vunnit sina heat men var snabbare i tidskvalet så blev han master. Bakom William i startruta 3 stod Kevin Sjöstrand #78 och i startruta 4 bakom Linus startade Oscar Myhr #44.  Så var vi tillbaka på ruta 2, ytterspår! Det var som en upprepning av förra tävlingen i Linköping och vi vet ju hur det gick där hmmmmm. Men nu är det en helt annan bana väldigt olik Linköpingsbanan och Linus gör en suverän start och kommer ut som 2:a efter William. Sedan blir det ett ruskigt spännande race med William, Linus, Oscar Myhr och Pontus Fredricsson #91 i täten. Efter ett tag så anslöt även Carl Zettervall #15 till tätklungan sen låg dom på ett pärlband efter varandra. William och Linus fightas om 1:a platsen och kör om varandra några gånger men med 6 varv kvar att köra tar Linus ledningen och när William och Oscar börjar fightas bakom honom så får han en liten lucka som han håller in i mål. Resultatet blir Linus 1:a, William 2:a och Oscar 3:a. Grattis till er allihop, mycket snyggt och tight race. Fruktansvärt spännande för oss som stod brevid och tittade på!

 


 

MKR 1 Linköping

 

Då var säsongsstarten i MKR serien gjord i strålande sol på svista banan i Linköping. Det var ett stort startfält i klassen formel Mini med 42 startande. Därav blev det 2 grupper vid träning, tidskörning och heat. Vi började dagen med 3 träningspass där Linus låg i topp tidsmässigt ihop med b la William Gunnarsson #13 och Carl Zettervall #15 som hade hemmabana denna dag. När det sedan var dags för tidskörning så slog Limpan till med bästa tiden av alla 51.331 även denna gång på sista varvet när han fick lite yta och köra på! Heat 1 avlöpte så att Linus startade som master men tappade ledningen till Carl Zettervall som hade en strålande dag. Linus hängde på Carl och planerade för en omkörning när dom fått en lucka ned till de andra men då gör tävlingsleningen en miss och målflaggan kommer fram redan på det 6:e varvet istället för på det 10:e som var utsatt i tidsschemat! I heat 2 startade Linus som 2:a och kom i mål som 2:a efter 10! varv denna gång. William Gunnarsson tog hem segern i detta heat. Detta gav Linus en 4:e plats i finalen, ytterspår är aldrig roligt att få men så blev det. Starten går och Linus kommer ut som 8 efter första kurvan och där blir han kvar ett par varv. Sedan  händer det som inte får hända Linus blir vänd av en annan förare och blir stilla stående och när han kommer iväg har han halkat ner till ca 25 plats. Linus brukar ju inte ge upp och gör inte det nu heller utan börjar jaga placeringar. Linus gör omkörning på omkörning och kan ta målflagg som nr 15 i detta race. Det är som vi alltid säger, allt kan hända i racing både på gott och ont. Nu tar vi nya tag och ser fram emot deltävling 2 som går av stapeln i Katrineholm om 2 veckor, 21-22 maj.


 

 

Vinst i Stockholm Race Weekend.

 

I helgen körde Linus sitt första race i klassen Junior 60 och det gick över förväntan! Lördagen började med två träningspass där Linus var snabbast på den första och hade tredje bästa tid på den andra. Sedan var det då dags för tidskörning. Det var fri uppställning och Linus valde att starta sist för att inte få så mycket trafik och på sista varvet så satte han den fantastiska tiden 42.289 vilket visade sig bli dagens bösta tid och banrekord! Nu väntade 2 heat, förfinal och final. I heat 1 startade Linus i masterposition och tog ledningen och höll den och kunde ta målflagg med 5 sek. tillgodo ner till 2:an Emil Söderlund #8. Heat 2 blev en upprepning av heat 1 men med skillnaden att 2:an nu blev Daniel Johansson #26. Nu var det dags för förfinal och Linus startade som master även här men i starten känner han att han inte har fäste i däcken och glider ut i första kurvan och hamnar då genast som 4:a. Nu gäller det att bita ihop och komma in i racet igen. När det är 6 varv kvar att köra har han kört upp sig till en 2 plats och sätter full fart efter Max Sjölander #24 som fått ett stort försprång. Tyvärr räcker inte varven till men han tar nästan in hela försprånget och är inte långt efter Max när målflaggan går. Så i finalen startar Linus i startruta 2 med Max i masterposition. Ytterspår är alltid marigt så nu gäller det att hitta en lucka att ta sig in i utan att tappa allt för många placeringar i starten. Starten går och Linus får en perfekt lucka bakom Max att gå in i och kan redan i andra kurvan attackera och ta sig förbi men då kommer omstarts flaggan upp! Tydligen var det en tjuvstart så det var bara att börja om. Nästa start gick då inte lika bra, Linus kom ut som 4:a men kunde efter ett par varv ta sig upp till en 2:a plats och nu började återigen jakten på Max Sjölander som även i detta race kunnat dra ifrån. Men denna gång var det fler varv kvar så med 10 varv kvar att köra var Linus ikapp Max och kunde gå om och ta över ledningen som han sedan höll till målflagg.

 


 

 

   2:a plats i Formel mini, Klippan Cup 2011!

  På söndagen körde vi årets första tävling som gick av stapeln i Klippan. Det var pirrigt med både nytt chassi och ny klass, formel mini.  Dagen började utmärkt med snabbaste tiden på träningen. Sedan blev det startruta 19 av 24 i tidskörningen och tyvärr var det i stortsätt trafik hela tiden men Linus kunde ändå få till 3:e bästa tid, slagen endast med en tusendel av klubb kompisen Pontus Fredricsson #191! och Michelle Hall #72 som tog masterpositionen. Men en tredje startposition i kvalheaten var helt ok, innerspår är alltid bra.

  I båda kvalheaten så tog Linus hem 2:a platsen efter Michelle Hall #72 som tog hem 1:a platsen i båda heaten. I finalen så fick han då startruta 2 brevid Michelle. Nu gällde det att inte tappa allt för många placeringar vid starten, ytterspår är aldrig bra. Men han fick till det och kom ut ur första kurvan som 3:a efter Michelle Hall och Anton Eliasson #3. Bra gjort! Michelle kunde få sig en liten lucka och sedan började striden om placeringarna bakom henne. Linus, Anton Eliasson #3, Linus Borka #117 och Pontus Fredricsson #191 hade en tuff fight om vem som skulle placera sig var men med 6 varv kvar att köra så gjorde Linus en väldigt fräck men schysst omkörning av Anton Eliasson och tog sig upp till en 2:a plats. Han fick en liten lucka ner till de andra och startade jakten på Michelle som nu hade byggt upp en rejäl lucka och även om Linus närmade sig sakta men säkert så var det inte tillräckligt många varv kvar för att kunna utmana Michelle denna gång. Det blev en 2:a plats på årets första tävling i nya klassen Formel mini vilket är super duper bra. Linus var väldigt nöjd med detta!

 

 


 

Klippan Cup 2011.

 

Vi åker ner till Klippan på torsdag eftermiddag den 7/4, på fredag kommer vi att köra det tredje träningspasset för i år. Vi räknar med att hinna med 5 till 6 träningspass under fredagen, hoppas vi får till det!

Vi är lediga på lördag men kommer naturligtvis vara på banan och heja fram Jakob Bälter till vinst.

På söndagen är det vår tur att köra race. Förra året blev det vinst i klassen Micro, inget vi räknar med att göra om i år. Vi kommer ta denna tävling som en förberedelse inför dom större tävlingarna i år. Som ni kan se av bilden så har jag skaffat mig en snabb hjälm som ska hjälpa mig att kapa ett par tiondelar!

Återkommer med race rapport efter/under helgen

/Team Lundqvist

 

 

 

 


 

 

 

Nytt inför 2011!!!!

 

Linus kommer säsongen 2011 att köra en Birel C28-Z. Efter testet på tuvängen den 17/10 så var Linus väldigt klar över vad han ville ratta nästa år. Efter det andra träningspasset så rök banrekordet på Tuvängen ring med en 10 del utan att vi justerat in karten, dessa tider var bestående under dagen. Nu ser vi framemot att lära oss mer om  Birel chassit. Hoppas att det snart blir vår!!!. Hör gärna av er om ni vill ha mer info angående C28-Z chassit. Ring Benny 0733-550461 eller Forsman Motor 08-608 18 00.